Isnin, 11 Ogos 2008

Anggerik Mencengkam ImanPada hari Ahad lepas Iman kalah kepada Aggerik 3-1 menjadikan kekalahan kedua bagi Iman. Kekalahan ini bukanlah kayu ukur sebenar Iman. Dengan keadaan cuaca yang terlalu panas Iman hampir tidak bermaya untuk mengasak kubu lawan. Rata-rata pemain terasa terlalu bahang untuk meneruskan perlawanan.

Dengan barisan tengah di kemudi oleh Fadzil dan Nizam gerakan Iman tampak menjadi cuma percaturan kurang tepat. Dengan corak permainan laju yang cuba di terapkan Iman tampak tidak berfungsi dibahagian jentera serangan. Bola banyak hilang ditengah padang. Permainan separuh masa banyak di kuasai oleh Anggerik. Sekali sekala serangan Iman berbahaya cuma tiada penyudah sempurna. Kelekaan bahagian bawah mengundang padah bila perangkap off-side tidak menjadi sehingga Anggerik berjaya mencuri satu gol. Separuh masa pertama 1-0.

Separuh masa kedua bermula baik apabila pertukaran antara Sariffudin dan Shankar menjadi. Shankar banyak mengucar kacir kubu lawan. Tapi semua bagai tak menjadi buat Iman dimana 6 percubaan tepat berjaya di tepis oleh penjaga gol. Iman terasa sesak lalu terpaksa meninggalkan jauh penyerang lawan di hujung padang. Akibatnya Anggerik berjaya menambah gol.

Keadaan menjadi lebih rumit buat Iman apabila sepakan sudut Anggerik berjaya menerjah jaring buat kali ketiga. Namun Iman tidak patah semangat. Gol yang dicari akhirnya berjaya di cipta apabila sepakan Fadzil terkena tiang lalu terpantul ke dalam kotak, lalu disambung oleh Nizam dengan tandukan kemas ke dalam gawang. Keputusan akhir Iman-1 dan Anggerik-3.